keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Bruschetta

Italiassa lomaillessa maistoin maailman parasta bruschettaa, siitä lähtien olen yrittänyt keksiä yhtä herkullisen version ja lähelle olenkin päässyt:)


Ensinnäkin leivän pitää olla hyvää, olen käyttänyt mm. Lidlissä myytävää bruschetta leipää. Pääosaa näyttelee hyvin kypsyneet makeat tomaatit. Mozzarellan pitää olla täysrasvaista, ei mitään light tuotteita, mielellään aitoa vesipuhvelin maidosta tehtyä. Tuoretta basilikaa ja hyvä laatuista oliiviöljyä. 

Paahda leivät grillivastuksen alla rapeaksi, hiero juuri uunista/grillistä otetun leivän pintaan valkosipulia. Levitä päälle tomaattitäyte jossa on mukana mozzarella ja pieneksi pilkottua sipulia. Rouhaise päälle mustapippuria ja suolaa. Suikaloi pinnalle tuoretta basilikaa ja kruunaa komeus oliiviöljyllä.

En laittanut mitään tarkkoja mittoja, sillä tämä on täysin makuasia. Jotku haluaa enemmän sipulia, jotku enemmän mozzarellaa.. Kokeilemalla oppii mittasuhteet hyvin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti