maanantai 4. maaliskuuta 2013

Omenamuffinssit kinuskilla

Kuten jo aikasemmin mainitsin, niin olen ennenkin pitänyt leivontablogia. Blogin pitäminen päättyi kiireisiin ja vuodatuksen ongelmiin. Suurinosa kuvista oli kadonnut mutta tänä aamuna eksyin vanhaan blogiini ja sain pelastettua muutaman kuvan ja en edes muistanutkaan kuinka hyvin reseptejä sinne ylös olin laittanut:)

Muistan kun kehittelin tämän reseptin, siitä on aikaa jo nelisen vuotta. Olimme mieheni kanssa vanhemmillani kylässä ja makea hammasta kolotti kovasti. Päätin leipoa muffinsseja. Rakastan omenan ja kanelin yhdistelmää ja mikä kruunaisi komeuden paremmin kuin itse keitetty kinuski:)

 
(vanha Tanjan keittokomerossa leimakin näkyvissä)

 Omenat:

2 omenaa
1,5dl vettä
1dl sokeria
1 kanelitanko
 

Valmista omenat ensin!
Laita kattilaan vesi, sokeri ja kanelitanko kuumenna ja pilko sillä välin kuoritut omenat lohkoiksi. Laita omenat kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä niin kauan että omenat ovat pehmenneet.


Kinuski:

Seuraavaksi tee kinuski, jotta kinuski kerkeää jäähtymään hyvin. Käytä kinuskin tekoon 1 osa kermaa ja 1 osa fariinisokeria. Itse käytin 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria. Laita aineet paksupohjaiseen kattilaan ja sekoittele niin kauan että seos alkaa sakeentumaan. Varmistaaksesi, että kinuski on valmista tee tippatesti.


Taikina:

150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
n. 4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1,5dl maitoa, kermaa tai omenamehua (itse laitoin 1dl maitoa ja o,5dl omenamehua)

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen kanssa margariini-sokeri-muna seokseen.
Pilko aikaisemmin keitetyt omenat hieman pienemmäksi silpuksi ja lisää taikinaan.

Nostele lusikalla muffinssivuokiin taikina, paista 225 asteessa 12-15min. Muffinsseja tulee 12kpl.


Anna muffinssien jäähtyä hyvin ja lusikoi päälle kinuski. Nauti:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti