keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Maailman paras juustokakku

Kun vuosia sitten etsin juustokakun reseptiä törmäsin Marien blogiin (http://sekasoppa.vuodatus.net) löysin tämän juustokakun reseptin ja innostuin itsekkin pitämään blogia. Muutaman vuoden pidin vuodatuksessa blogia kunnes kiire vei voiton ja lopetin blogin pitämisen. Nyt kun istuskelen kotona sairaslomalla enkä saisi mitään fyysisesti raskasta tehdä ajattelin herätellä blogin henkiin täällä Bloggerissa. Valitettavasti vuodatuksesta oli kaikki kuvat kadonnut eikä niitä enään tällä uudella koneellakaan ollut, mutta hitaasti ja varmasti alan täyttämään tätä blogia myös:) 

Mutta nyt itse juustokakkuun. Olen ihastuttanut monet ihmiset tällä juustokakulla, jopa muutaman ihmisen jotka eivät pidä makeasta. Kakku on sopivan raikas eikä yhtään liian raskas. 




Pohja:
400g digestivekeksejä
150g voita tai margariinia (käytän usein n.75g voita ja pari rkl pilttiä, näin pohjasta tulee helpommin leikattava eikä niin rasvainen)


Täyte:
8 liivatelehteä
400g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl kiehuvaa vettä
2,5 dl sokeria
6 tl vaniljasokeria
5 rkl sitruunamehua
5dl kuohukermaa

Kuorrute:
4dl hedelmäsosetta, esim mango pilttiä
4 liivatetta
4 rkl vettä


Murenna keksit muruiksi ja kaada joukkoon sula voi ja hedelmäsose. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele muruseos tiiviiksi pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon, kannattaa sekoittaa vatkaimella että saa tasaisen massan. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi
Tee päälle kiille, laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 5min. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet joukkoon, kaada liivate seos hedelmäsoseeseen ohuena nauhana. Kaada varovasti kakun päälle ja anna hyytyä rauhassa.  


Alkuperäinen ohje löytyy täältä http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/94377
Teen aina ohjeen tuplana, jolloin se sopivasti täyttää esim. tuon tähtireunavuoan piripintaan. 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti