Mutta nyt itse juustokakkuun. Olen ihastuttanut monet ihmiset tällä juustokakulla, jopa muutaman ihmisen jotka eivät pidä makeasta. Kakku on sopivan raikas eikä yhtään liian raskas.
Pohja:
400g digestivekeksejä
Täyte:
8 liivatelehteä
400g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl kiehuvaa vettä
2,5 dl sokeria
6 tl vaniljasokeria400g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl kiehuvaa vettä
2,5 dl sokeria
5 rkl sitruunamehua
5dl kuohukermaa
4dl hedelmäsosetta, esim mango pilttiä
4 liivatetta
4 rkl vettä
Murenna
keksit muruiksi ja kaada joukkoon sula voi ja hedelmäsose. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele muruseos tiiviiksi pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita sokerit ja
sitruunamehu tuorejuustoon, kannattaa sekoittaa vatkaimella että saa tasaisen massan. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata
liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana
tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan
varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan
päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään
muutamaksi tunniksi.
Tee päälle kiille, laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 5min. Kiehauta vesi ja lisää liivatteet joukkoon, kaada liivate seos hedelmäsoseeseen ohuena nauhana. Kaada varovasti kakun päälle ja anna hyytyä rauhassa.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/94377
Teen aina ohjeen tuplana, jolloin se sopivasti täyttää esim. tuon tähtireunavuoan piripintaan.
Teen aina ohjeen tuplana, jolloin se sopivasti täyttää esim. tuon tähtireunavuoan piripintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti